Speik
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Amikben Segíteni Tudok » Sörkollektorrol Bármi » Kérdések válaszok
Kérdések válaszok
speikDátum: Szerda, 2010-01-13, 21:10:38 | Üzenet # 1
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 9
Állapot: Offline
Válasz bárki kérdéseire......
 
speikDátum: Szerda, 2010-01-13, 21:22:44 | Üzenet # 2
Közlegény
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 9
Állapot: Offline
Mi is a sörkollektor?
A sörkollektor,egy házilag készített,sörösdoboz abszorberrel (HŐELNYELŐ FELÜLET) ellátott,légkollektor.A sörkollektort bárki elkészítheti házilag,ám az épitésén során törekednünk kell az időtállóságra,hiszen a kollektort nem 1-2,hanem 10 évre készítjük.

A sörkollektor működési elve.
A sörkollektor alap működési elve a következő. Egy téglalap alakú keret két végébe,két dobozt építünk,amelyeket légmentesen záró, sörösdobozokból készített csövekkel kötünk össze.Ezeket ezután hőelnyelő festékbevonattal látunk el,amely elnyeli a napsugárzást.
Azt a dobozt amelybe később a levegőt egy ventillátorral benyomjuk,osztó doboznak hivjuk.Ez a doboz osztja szét a levegőt a sörcsövekben,amelyekben a levegő felfelé halad a felső doboz felé,amelyben a felmelegedett levegőt összegyűjtjük,ezt a felső dobozt hívjuk gyűjtő doboznak. Ebből a gyűjtődobozból vezetjük az összegyűlt levegőt vissza a lakásba.

A sörkollektor működéséről még meg kell említeni a következőt.A kollektor a napból érkező UV,infra,és látható fény-sugárzást alakítja át meleg levegővé. Ezáltal működik szórt fény,tehát vékonyabb felhőzet esetén is,igaz kisebb hatásfokkal. Természetesen esőben,éjszaka,illetve vastag felhőzet esetén nem működik,épp úgy ahogy a nagyon drága gyári napenergiát hasznosító rendszerek sem.

 
Fórum » Amikben Segíteni Tudok » Sörkollektorrol Bármi » Kérdések válaszok
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz